Известие

Collapse
No announcement yet.

Нова кола, нови ядове, много въпроси :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нова кола, нови ядове, много въпроси :)

Здравейте!

Казвам се Николай и от днес съм официален собственик на Алфа 145 1.6 TS 119 коня (сега колко от тях са живи е друг въпрос вече), бензин/газ от 1998 година.

Имам сума въпроси и не знам точно от къде да почна, а и на всичкото отгоре това ми е първи личен автомобил.

Сега ... колата я регистрирах в КАТ днес, обаче сигурно трябва и в общината да я регистрирам ... тук идва първия ми въпрос - какъв е реда точно?

Втория ми въпрос е с множество подвъпроси вероятно, но най-общо се побира в "Къде да си я ремонтирам?"

Нещата, които със сигурност трябва да сменя са:

- ангренажен ремък (щото е вече на 75к км. , а знам, че трябва да се сменя на около 50к.). Тук има питанка дали трябва да сменям и обтяжните ролки?

- гърне .... бих предпочел от финансова гледна точка да ми го закърпят или нещо такова ... та КЪДЕ ?

- не знам накладките на какво дередже са ...

- акумулатора дава ядове (особено в по-хладно време)

- и ... имам проблеми с оборотите (особено на бензин) при изключена от скорост кола играят между 1000 и 1500. На газ е по-малък проблема, но след като спра пак сума време "бучи" преди да се сети, че е спряла и да падне на 800-900 оборота. Казаха ми, че имало вариант да е някакво си стъпково моторче, което можело да ми оправят за малко пари, а можело и да е някаква лампда сонда, която май не струва много малко. Съответно дали от това, дали от настройки на газовата, дали от някакъв друг проблем (даже се чудех дали не изпуска газ от някъде) разликата в разхода извънградско/градско ми идва двойно почти!

- другото са разни козметични ремонти от рода на кората на багажника, липсващ капак на колонката на лявата врата и т.н. за което мисля да мина през "Италианеца" и да се оборудвам, ОСВЕН ако не кажете някое друго място

Ииии а да .... преди да ме питате що съм си купил такова проблемно возило, ще кажа, че не съм я купил, а е "подарък" от баща ми.

Благодаря предварително за търпението, което ще проявите, за да обясните на един новак ко да праи с автомобила си!

Поздрави,
    Бекич
    Last edited by Bekich; d.m.y г., 12:52.

Отиваш първо в даначното и си я регистрирваш трябва ти договора за пукупко-продажба + големия талон. може и да го снимаш.

После хубаво е да отидеш в някой от клубните сервизи за да я огледат обстойно и да ти кажат какво и има, какво трябва да се прави, колко ще струва и т.н. препоръчвам ти Вентура(може да намериш адреса в платените обяви).

Ангренажа задължително го сменяй също е хубаво и маслото + филтрите.

п.с. Може да пуснеш някоя снимка да видим колицата
    Last edited by reloading; d.m.y г., 13:03.
    155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

Маслото и филтрите са сменени преди 2-3 месеца, щото я бях взимал от баща ми и и спрасках картера, та правих картер, от там и масло и филтри смених ... снимки ще постна ... тя не че е много фотогенична, ама пък на мен си ми е возия, та ще трябва да се похваля явно :P

Comment

надявам се да не си слагал алуминиевата планка която се държи на картера... тя е проблемна при 145/6 аз така си спуках картера преди време... хубаво е да я махнеш
        155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

Идея си нямам какво са слагали, честно казано. Не разбирам изобщо, честно да си кажа. Закарах я на един квартален "майстор", свали ми картера, некъде го носи да го кърпят .... какво е слагал, какво не е слагал не знам. А баща ми твърди, че от както я е правил тоя, колата работи с един цилиндър по-малко, между другото, което забравих да спомена по-горе, като проблем за решаване.

Comment

обади се на Вентура да си запазиш час и те ще я погледнат....
            155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

Как са цените там? Да не ми свалят 2-3 кожи?

Comment

ами на мен миналата седмица ми взеха 10 лв. за преглед на ходовата част + 30 за диагностика
                155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

Звучи прилично. Аз ся разгледах, че за смяна на ангренаж и ролки за моята алфа взимат към 265 лв. , ама това с оригинални части ... дали има по-тънък вариант, щото аз ролката и ремъка ги гледах комплекта около 170 лв (за труд не знам колко се взима принципно).

Comment

Това да не е цена + двигател майтап.. по-добре им се обади...
                    155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

Тъй ще направя май. Мерси за насоката, ама първо трябва довечера да я мина на ГТП колицата.

Comment

Колега 1-во добре дошъл и честита колица. Тук може да се изпишат романи за всичките ти въпроси и пак нищо да не направиш. Ще ти дам най-добрия съвет, а той е ако си от западната част на София отиди при сервиза на Лисан, ако си от източната отиди в сервиза на Румен. 2-та са уникални пичове и ги правят тези коли със затворени очи на народни цени. Телефони и адреси можеш да намериш в раздела със сервизи във форума. Успех!
                        Alfa Romeo 145 1997 1.4 TSpark 103 h.p.

Comment

Първоначално публикувано от nikolchoni Покажи съобщение
                          Колега 1-во добре дошъл и честита колица. Тук може да се изпишат романи за всичките ти въпроси и пак нищо да не направиш. Ще ти дам най-добрия съвет, а той е ако си от западната част на София отиди при сервиза на Лисан, ако си от източната отиди в сервиза на Румен. 2-та са уникални пичове и ги правят тези коли със затворени очи на народни цени. Телефони и адреси можеш да намериш в раздела със сервизи във форума. Успех!
                          Абе общо взето който и от сервизите да избере няма да сбърка
                          155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

В "Сухата река" съм ... май Румен ми е по-сгоден, като местоположение. Идея за работно време или да си му звънна да го питам?

---------- Post added at 16:19 ---------- Previous post was at 16:15 ----------

И още едно питане имам ... (надявам се да не съм адски досаден) ... понеже един познат има зверска отстъпка (мисля, че каза 25%) в Руди 96, та мисля за части да взимам от там ... някакви коментари относно техните части първо като качество, второ дали самите майстори не предпочитат да си работят по някакви техни линии с частите?

Comment

Първоначално публикувано от Bekich Покажи съобщение
                              Как са цените там? Да не ми свалят 2-3 кожи?
                              Колега, с Алфите само в доверени сервизи, за да няма после ...работи на 3 цилиндъра, не пали, и други Тва за оборотите е най-вероятно моторчето за празен ход, което в повечето случаи подлежи на почистване, освен ако тотално не е блокирало. Румен е твоя човек. Няма да сбъркаш там, ама му звънкай предварително, че при него напливът е голям. Той си има сериозни отстъпки в частите в няколко магазина, ама там ти си решаваш, ако имаш доверни хора някъде. Иначе и аз съм в квартала, така че ако имаш нужда от помощ, свиркай
                              Last edited by ivo_red; d.m.y г., 16:39.
                              (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Working...
                              X